♡ Sarapsvardag ♡

Om trots

För cirka två veckor sedan var jag på Vi föräldrars event om trots.
Det var ett super event och man fick lära sig otroligt mycket!

Jag ska dela med mig av några tips som jag tyckte var otroligt bra och som kommer ligga i mitt bakhuvud dom stunderna som Arian börjar trotsa.

IMG_7881

IMG_7884

”Perfekta föräldrar är livsfarliga för barn” Det är så sant! Barn behöver inte perfekta föräldrar utan dom behöver en förälder som är mänsklig!IMG_7885

Dom visade även upp statistik över hur många procent som vägrar äta när ett nytt livsmedel presenters för barnen. Bra att ha i bakhuvudet då barnet vägrar äta någonting du vill introducera. Det blir bättre med åldern! IMG_7888

Supertips när det kommer till barn och matIMG_7889

IMG_7890

I slutet fick publiken ställa frågor till experterna och man kände igen sig i många av dom. Bland annat så gav dom tipset att man får välja sina strider. Är det lika viktigt att säga nej till barnet när dom vill ha på sig samma tröja flera dagar i rad som det är att säga nej när dom springer rakt ut i gatan? Om inte, lämna striden.

Har du problemet att barnet vill ha på sig samma kläder hela tiden? Köp flera plagg av samma och smygtvätta dom på kvällarna. Då slipper du striderna på morgonen och alla är glada och nöjda.

Hoppas ni får nytta av några av dessa tips!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats