Detta recept hittade jag hos min bloggkollega Daniella och det såg så smaskigt ut att jag var tvungen att testa det!
Och om det var gott och enkelt!
Jag föredrar enkla maträtter eftersom jag inte är någon mästerkock i köket, sedan finns inte riktigt den tiden heller med två småbarn i farten.
Men denna maträtt sköter i princip sig själv och både förberedelserna och själva tillagningen sköter sig själv.
Du behöver
1 paket kycklingfilé
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
Tomat
Paprika
1 dl grön pesto
Riven ost
Salt & peppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader och dela kycklingen i bitar. Skär sedan paprikan och tomaten i önskat stora bitar.
Jag valde att under tiden försteka kycklingen lite grann. Lägg allting i en ugnsform och krydda sedan med salt & peppar.
Blanda créme fraiche, grädde och pesto i en bunke som du sedan häller över kycklingen.
Strö sedan önskad mängd riven ost över (mindre krämig sås = mindre ost, för en krämigare sås = mer ost).
In i ugnen i cirka 35- 40 minuter.
Klart!
Vi valde att koka makaroner till men man kan självklart välja det som passar en.
Ris, bulgur, potatis…
För att variera måltiden kan man förkoka pastan och även stoppa in den i ugnen tillsammans med kycklingen eller varför inte skiva lite potatis för att lägga på botten och låtas gräddas tillsammans med kycklingen och såsen.
Smaklig måltid!
God och snabblagad måltid. Tack för mat tips.