Gravid vecka 31 | ♡ Sarapsvardag ♡
sarapsvardag - Mamma & Fru

♡ Sarapsvardag ♡

Annons

Gravid vecka 31

Barnet är nu cirka 37 cm lång och väger cirka 1,6 kg i början på veckan och 1,76 kg i slutet.

Barnets organ är nästan fullt utvecklade nu men lungorna behöver fortfarande utvecklas.
Och så behöver bebisen lägga på sig mer hull. Magen börjar bli lite trång och kanske känner mamma att rörelser håller på att ändra karaktär. Från att ha varit kraftiga, som slag eller sparkar, är de nu mer svepande och dragande. Rörelsemönstret ska dock vara lika frekvent som tidigare. Om mamma tycker att det är lite för stilla inne i magen kan hon försöka få mig att svara genom att putta på magen, eller dricka ett stort glas kallt vatten, då brukar jag vakna till. Men skulle mamma uppleva att jag faktiskt rör mig mindre än vanligt ska hon prata med sin barnmorska eller vända sig till förlossningen för konsultation.

Mamma:

Det blir tyngre och tyngre nu samt att jag märker väldigt stor skillnad på eftermiddagarna och förmiddagarna.
Energin är inte på topp, vilket är förståeligt, och jag behöver planera min dag på ett annat vis för att orka med.
Jag känner mig ändå relativ lätt i graviditeten och hoppas att jag inte lägger på mig alltför mycket vätska i slutet.

Övrigt:

Sammandragningarna ökar och blir tydligare & tydligare.
Jag har verkligen lärt mig att lyssna på kroppen och ta det lugnt när sammandragningarna drar igång just för att dom heller inte ska öka.

Rörelserna i magen är väldigt stora och svepande, ibland gör dom även lite ont.
Men det mysiga denna tid av graviditeten är att man kan reta bebisen genom att trycka tillbaka lite små fötter och liknande.
Det är ändå en relativ lugn bebis i magen som inte bökar och stökat alltför mycket.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarapsvardag - Mamma & Fru

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats