♡ Sarapsvardag ♡

Gravid vecka 29

Bebisen är cirka 35 cm från huvud till fot och väger cirka 1,26 kg i början på veckan och 1,4 kg i slutet.

Anlagen för permanenta tänder formades tidigare, men nu utvecklas de i tandköttet. Håret som tidigare täckte barnets hud, det så kallade lanugohåret, håller på att försvinna. Bebisen är nu så stark att sparkar och rörelser kan ses och kännas utanpå magen. Ibland buktar det ut på märkliga ställen beroende på hur barnet ligger. Barnet har även fått en dygnsrytm som mamma troligen börjar känna igen.

Mamma:

Största delen av vecka 29 har jag varit sjuk och jag vet inte om det beror på graviditeten eller om det var en rejäl förkylning för även denna gång och när jag var sjuk tidigare i vinter har förkylningen hållit i sig längre.
Det är över en vecka sen jag blev sjuk men jag känner fortfarande av den.

Dagarna och mående varierar från dag till dag men överlag mår jag väldigt bra, men blir trött betydligt snabbare än innan.

Jag är glad över att i takt med att magen växter så blir vädret även varmare så man kan bo i sköna och långa klänningar.
Jag trivs betydligt bättre som höggravid under sommaren än under vintern.

Övrigt:

Aminas nya säng är beställd så bebisen får ta över hennes gamla säng.
Babynestet är på väg och vagnen beräknad anlända i maj.
Denna tid kommer gå så snabbt och enbart två månader kvar att jobba!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats