Gravid vecka 27 | ♡ Sarapsvardag ♡
sarapsvardag - Mamma & Fru

♡ Sarapsvardag ♡

Annons

Gravid vecka 27

Bebisen är nu cirka 32 cm från huvud till fot och väger cirka 950 gram i början av veckan och 1075 gram i slutet på veckan.

Tarmarna har mognat och skulle nu klara av att ta emot modersmjölk. Barnets smakkörtlar har också utvecklats och kan känna av vad mamman äter eftersom smaken på fostervattnet förändras beroende på vad hon stoppar i sig. Barnets koordinationsförmåga har förbättrats och kan även få tag på sina fötter och föra sina händer till munnen.

Bebisen lägger på sig allt mer underhudsfett, men huden är inte helt utfylld än. Barnets ögonfransar har blivit långa och musklerna i armar och ben är betydligt starkare. Om barnet skulle födas nu har fostret goda chanser att överleva. Men varje vecka gör stor skillnad så barnet stannar gärna kvar lite till här inne i den trygga magen.

Mamma

Nu för tiden så kan humöret och måendet variera ganska mycket från dag till dag, och ibland också beroende på när på dagen vi är.
Ena dagen kan jag känna mig som den största i världen och känna mig otymplig & ingenting passar för att nästa dag känna mig som den lättaste i världen och känna mig som den vackraste.
Jag försöker även att dra ner på tempot och njuta av där vi är idag.

Övrigt

Barnen är med på noterna och tycker det är spännande med bebis. Dom pratar mycket och ofta om vad bebisen gör och när hon ska komma.
Det är kul att dom är så delaktiga i det hela.

Jag vill även tacka alla för era fina komplimanger! Det värmer så mycket, speciellt dom dagarna man inte känner sig lika fin. Stor kram till er <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarapsvardag - Mamma & Fru

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats