♡ Sarapsvardag ♡

Gravid vecka 25

Barnet

Barnet är cirka 30 cm lång mellan huvud och fot, väger cirka 680 gram i början på veckan och cirka 790 gram i slutet.

Utöver mina livliga rörelser här inne i magen kanske mamma även börjar känna mer rytmiska rörelser. Jag har fått hicka! De flesta barn får hicka i livmodern, kanske på grund av att diafragman ännu inte är helt utvecklad. Hicka är helt ofarligt och inget att oroa sig för.

Mina kapillärer, alltså de tunna blodkärl som ligger precis under huden, börjar nu att bildas och skapar en rosa hudton. Även blodkärlen i lungorna bildas. Mina näsborrar, som hittills har varit igentäppta, är nu öppna och jag har börjat träna på att andas. Det finns förstås inget syre här inne, men jag tränar på andningen med hjälp av fostervattnet.

Mamman

Hela graviditeten rullar på och jag känner mig väldigt rörlig.
Jag har inga jobbiga kramper även fast man inte är på topp varje dag.
Sendrag i vaden kommer någon gång i veckan under nätterna, ofta på vardagarna då jag sitter ner mestadelen av dagen i arbetet.
Det värsta är nog alla dessa mardrömmar som kommer. Häromnatten drömde jag att det började brinna på dagis!
Det är som mindre roliga delarna som man heller inte kan göra någonting åt.

Övrigt

Har ni smakat flingorna Lion? Gör inte det! Dom är så sjukt goda och nog min ända craving i denna graviditet, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats