Gravid vecka 20 | ♡ Sarapsvardag ♡
sarapsvardag - Mamma & Fru

♡ Sarapsvardag ♡

Annons

Gravid vecka 20

Bebisen: Barnet är nu cirka 22 cm lång och väger cirka 225 gram i början av veckan och cirka 280 gram i slutet på veckan.

Om jag är en flicka finns det redan nu runt två miljoner ägganlag i äggstockarna och livmodern är fullt utvecklad. Om jag är en pojke har testiklarna påbörjat sin tillväxt, även om de fortfarande ligger i buken och väntar på att pungen ska växa till sig så att de kan ta sig dit. Mina ögonfransar har vuxit ut och kanske har jag långa hårstrån som täcker huvudet, en del av oss bebisar har det nu. Svettkörtlarna är färdigutvecklade men det kommer dröja tills efter förlossningen innan jag får användning av dem.

Mamma: Jag mår relativt bra. Jag känner mig inte gravid och tror ibland att jag kan göra precis samma saker som innan graviditeten.
Då är det tur att kroppen säger ifrån.
I slutet av denna vecka har jag varit lite tröttare och det gäller att lyssna på kroppen. Än får jag sova ordentligt under nätterna.

Övrigt: På alla hjärtans dag var vi på ultraljud och fick träffa bebisen!
Allting såg bra ut och det var en liten vilding inne i magen.
Nu känner jag små sparkar mer och mer vilket är helt fantastiskt.
Kan fortfarande använda mina gamla jeans vilket är helt fantastiskt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
sarapsvardag - Mamma & Fru

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats