♡ Sarapsvardag ♡

Dagens fråga

sarapsvardag dagens fråga

Denna gång kör vi på en liten annorlunda dagens fråga som jag även ställer till er, Är det okej att göra sitt barn hundrädd?

Som ni säkert alla vet ser hundförhållanderna annorlunda ut från land till land. I Sverige har vi inga lösspringande hundar medan i tex USA och Balkanländerna springer hundarna fritt på gatorna, en del mer snälla än andra.
Men även fast hundarna inte springer lös kan det uppstå situationer då hundarna går till attack.

Vi har lärt våra barn att inte gå fram till hundar, precis som vi lär dom att inte springa ut framför en bil.
Eftersom vi även vistas en del i Kosovo där 95% av hundarna springer lösa vill vi lära dom att när dom ser dom en hund ska dom inte gå fram utan gå därifrån.
En del kanske tycker det är onödigt men jag vill inte riskera att barnen går fram till en lösspringandes hund som sedan biter dom.

Nu kanske ni tycker det är onödigt då vi ändå vistas större delen av året i Sverige, men även här i våran trappuppgång har vi tre hundar som är väldigt aggressiva.
Två av dom hundarna har vid två olika tillfällen bitit närstående till oss.
För oss är det en självklarhet att lära barnen att ta avstånd till hundar, i alla fall i småbarnsårens.

Hur gör ni?
Får era barn gå fram till hundar hur dom vill eller lär ni också era barn att inte gå fram?

xoxosarapsvardag

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Sålänge man inte överför sin egen rädsla till sitt barn,- att hundar kan minsann vara farliga, så gå en omväg. Har varit med om många situationer där mamman trycker sitt barn nära sig eller tar ut en stor cirkel. På sätt och vis gör detta mig provocerad. Har själv hund och barn. Det viktigaste man kan lära sitt barn är att visa respekt, fråga ägaren, klappa inte ovanifrån men absolut inte skapa en slags Rädsla i att hunden kanske biter eller så ??

stats