♡ Sarapsvardag ♡

Bättre luft i vinter

I annonssamarbete med Philips Air

Torr luft är någonting som påverkar kroppen mer än vad vi tror.
Vår kropp består av cirka 60% vatten. Under vinterhalvåret spenderar vi allt mer tid inomhus och utsätts på så sätt för mer torrare luft än vanligt, vilket gör att kroppen snabbare torkar ut. Den torra luften kan orsaka besvär som torrsprickor, hudirritation och nariga läppar. Även fuktigheten i hårcellerna torkas ut vilket kan ge problem med kliande hårbotten samt matt och flygigt hår.

Under vintern har jag alltid problem med elektriskt hår vilket gör att jag varje vinter vill klippa av mig håret och besväras dagligen av torra spruckna händer.
Och hur jag än gör så verkar jag inte få bukt på detta som dom flesta andra.

Det är därför vi ofta är mer förkylda under vinterhalvåret och går runt och snorar vecka efter vecka.

Torr luft gör det svårare för kroppen att överföra syre från luften till blodet vilket kan leda till trötthet, huvudvärk och minskad koncentrationsnivå.
Du kan säkert känna skillnaden på dig och din energinivå under sommaren jämfört med vintern.
Jag märker en stor skillnad på mig när vi går in på höstens och vinterns timmar.
Trots mycket sömn och bra kost så lyckas jag inte få upp energin och jag tror definitivt att den dåliga luften vi har haft hemma påverkar både mig och familjen.
En stor skillnad och den torra luften som skapas bidrar till att man ofta väljer att ligga kvar i sängen än att ta den där mysiga fikan med vännerna.

Jag har fått möjligheten att under cirka tre veckors tid fått möjligheten att prova på en luftfuktare från Philips som gör luften bekvämare att andas, något som exempelvis är mycket viktigt för att få en god natts sömn.
Under dessa tre veckor tycker jag mig märkt en liten skillnad och det känns viktigt för mig att barnen får andas in en sån bra luft som möjligt.

Luftfuktaren från Philips är otroligt lättanvänd som inte kräver en tjock instruktionsbok för att förstå sig på vilket, för mig, är ett måste då liknanade produkter annars blir stående.
Det automatiska läget används ofta och nattseendet gör att den inte lyser upp sovrummet om natten.

En otroligt bra produkt som även visar i procent var luftfuktigheten befinner sig.
Mellan 40-60 är det bästa resultatet.
Det ska bli spännande att fortsätta använda mig av Philips Air för att se om den gör mig piggare i vinter och förbättrar vår luft hemma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Em

  DEn låter som en bra investering, kanske borde vi införskaffa en sån. Våra minstingar är ju sjuka hela tiden på vinter halvåret, kanske kan det hjälpa oas på traven.

 2. Carro

  Vi inskaffade en luftrenare för 2 år sen och jag håller med att luften känns renare på något sätt. Kan verkligen rekommendera dom som bor i hus att köpa en.

 3. Moen

  Hade ingen aning om informationen ovan. För att läsa och få en del utav detta. Var jätteskoj! Tusen tack för informationen. Vilken toppen text!

 4. johanna

  Ååh kanske borde prova en sån, skulle verkligen behöva få lite fuktigare luft då det blir så himla torrt på vintern, haha, hela jag är torr. Massa kramar <3

 5. Melissa skywalkz

  Jag trodde att vi bestod av 70% vatten, hmm. Jag har faktiskt funderat en del på att köpa en sån, det känns väldigt viktigt speciellt eftersom att jag börjar få problem med lungorna 🙂

 6. Melissaskywalkz

  Jag trodde att vi bestod av 70% vatten, hmm. Jag har faktiskt funderat en del på att köpa en sån, det känns väldigt viktigt speciellt eftersom att jag börjar få problem med lungorna 🙂

 7. Amanda

  Ja vintern och hösten är fin men jag blir också lätt torr om mina händer, Haha vill klippa av mig allt hår för det blir så elektriskt vilket jag inte heller tycker om 🙂 men det är bra att du har dina knep

 8. Sanna

  Har funderat på en sådan många ggr eftersom jag upplever att luften i perioder är torr i lägenheten, får lätt huvudvärk och blir trött då.

stats