♡ Sarapsvardag ♡

Albansk efterrätt – Revani

IMG_2504

Det här är en enkel, albansk efterrätt kallad Revani.
Den går snabbt att slänga ihop om man får oväntat besök eller förbereda den lite innan och lyxa till den med choklad på.

Jag kommer ange måtten som albaner använder då dom inte använder deciliter eller centiliter.

Gör så här

Börja med att krossa 4 ägg i en bunke.
Häll sedan i 13 matskedar matolja, 13 matskedar mjölk och 13 matskedar socker.
Vispa med elvispen till alla ingredienser har blandats.

Blanda 13 matskedar mjöl och 2 matskedar bakpulver på en separat tallrik.
Häll i detta i smeten och vispa ihop allting med elvispen.
Häll detta sedan i en form och in i ugnen på cirka 225grader till den fått lagom med färg.

Sen är det tags för glasyren.
Ta fram en kastrull eller en bunke. Häll i 1 1/2 lagom stort glas med kallt vatten & ett glas med socker. Rör om.
Pressa sedan mer en matsked citron, rör om lite till.

Ta ut kakan från ugnen och skär den både lodrätt och vågrätt.
Häll på glasyren och toppa med valfritt tillbehör, kokos eller smält chocklad.

IMG_2502

xoxosarapsvardag

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats