Som småbarnsförälder kanske man inte har tiden eller framförallt orken att ställa sig och laga en brak middag. Barn som springer runt benen och leker och som drar en i armarna är inte det bästa receptet för att lyckas med en måltid.
Då är det tur att det finns maträtter som nästan lagar sig själv under tiden man leker med barnen och som dessutom är super gott!
Detta behöver du till maträtten;
Kycklingfiléer (Beroende på hur många ni är)
1 burk creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl Soja
2 tsk Sambal oelek
Detta behöver du till den turkiska salladen;
Turkisk yoghurt
Rivna morötter
Majs
Salt
Salladskrydda
Så här gör du kycklingen;
1. Börja med att lägga ut kycklingen i en ugnsform (det ska vara en ugnsform med höga kanter eftersom såsen ska in i ugnen tillsammans med kycklingen)
2. Blanda sedan ihop creme fraichen, vispgrädden, sojan och sambal oeleken tillsammans i en separat bunke.
Vispa ihop med en visp och häll sedan över såsen på kycklingen.
3. In i ugnen på ca 220 grader tills kycklingen är klar!
Så här gör du den turkiska salladen;
1. Häll i dom rivna morötterna tillsammans med majsen och den turkiska yoghurten (här finns inga mått utan mer hur mycket sallad du önskar göra.
Krydda sedan efter smak med saltet och salladskryddan. Klart!
Detta serveras bäst med makaroner, men man kan även använda ris eller bulgur.
Allt som allt tar maträtten ca 1 timme, men eftersom den lagar sig själv är detta super då man kan göra andra saker under tiden!
heheh, ser att du testat mitt recept även här, hoppas det smakade 😉
Super gott!
Passade utmärkt till kycklingen jag gjorde 🙂
Åh va spännande det lät med turkisk sallad, det måste jag testa snarast 🙂
Den är super god!