Igår kväll slängde jag ihop en supergod äppelsmulpaj. Den blev riktigt god och den är även enkel att göra.
Detta behöver du
Fyllningen
• Äpplen
• 1/2 citron (citronsaften)
• 0,75 dl socker (jag hade ca 0,5 dl)
• 1 tsk kanel (jag la på lite mer)
Smuldegen
• 3 dl vetemjöl
• 1,5 dl socker
• 125 g margarin
Så här gör du
Skala och skär äpplena i bitar. Lägg äpplena i en smord pajform.
Pressa saften från citronen över äpplena och strö på socker & kanel.
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke till en smulig deg.
Strö sedan smuldegen ovanpå äppelbitarna i formen.
In i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
Tips! Vispa upp lite vaniljsås att ha till äppelsmulpajen. Det bli godare med sås till och vaniljsåsen blir fluffigare att äta.